Parque Natural de Pilancones

Øens ældste landskab

Naturparken Pilancones befinder sig midt på Gran Canaria og blev fredet i 1987 med henblik på bevaring af dette særligt følsomme økologiske område. En del af området, som er øens ældste landskab med materialer, der er over 12 millioner år gamle, er bjergene Ayagaures og Pilancones. Området grænser op til naturparken El Nublo og Fatagas fredede landskab. Grundet dets egenskaber spiller området en vigtig rolle i beskyttelsen af terrænet og gendannelsen af grundvandet. Her findes flere sydgående kløfter af stor geomorfologisk interesse og landskabsmæssig skønhed. Allerøverst findes en fyrreskov med særdeles gode forhold for fuglene, og denne del af området er derfor blevet udnævnt til særligt beskyttet område for fugle.

Flora og fauna af stor videnskabelig interesse

I denne naturpark på mere end 5.700 hektar findes forskellige arter flora og fauna af stor videnskabelig interesse. Hvis man kigger på botanikken, er det fremherskende element den kanariske fyrreskov. Det skal også nævnes, at vi her finder en af øens største bevoksninger af drageblodstræer, samt ”cardón” og ”tabaiba” i de lavere områder og rørskove, der vokser langs de små bække. Inden for faunaen findes her utallige kolonier af fugle, hvoraf de vigtigste arter er den blå bogfinke og den store flagspætte. I de små bække lever i særdeleshed den lille spurvefugl, Helena-astrilden.

Højde
1.956 m
Flora interest
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
San Bartolomé de Tirajana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bæredygtighed
Sostenibilidad
  • Efterlad aldrig affald eller cigaretskod i de naturlige omgivelser. Rester af mad giver grobund for gnavere og vilde katte, som kan være til fare for dyrelivet.
  • Respektér dyrene, forstyr dem ikke, og fodr dem ikke. Hvis du ser et såret dyr, kan du anmelde det på nødnummeret 112. Pluk ikke blomster og planter.
  • Saml ikke sten eller andre naturgenstande, og tag dem ikke med hjem. Du bør heller ikke ændre på naturens orden ved at lave de berømte ”tårne” af sten.
  • Betræd ikke områder, hvor det ikke er tilladt, og respektér stiernes afmærkning. At bevæge sig uden for stierne skader omgivelserne og kan desuden være farligt for dig og dem, du følges med.
  • Tænd ikke ild uden for de tilladte områder, og vær i særdeleshed forsigtig med det i sommermånederne.
  • Forstyr ikke de naturlige omgivelsers ro med overdreven larm (høj musik, råb...).
2
10
262
10045